OKULUM TEMİZ PROJESİ

12.01.2024 40

''OKULUM TEMİZ'' Belgelendirme Programı Dökümanları

A) OKULUM TEMİZ RESMİ YAZI (2023/2024)  [ Bakanlık Resmi Yazı(1) , Bakanlık Resmi Yazı(2) , İl MEM Resmi Yazı , Ek1 ,  Ek2 ,  Ek3 ]

B) OKULUM TEMİZ-BAŞVURU REHBERİ (2023/2024) (İndir)

''HİJYEN ve ENFEKSİYON KONTROL KILAVUZU'' (2023/2024) (İndir)

C) İlk Yapılacak İş!!!! Kurum içi yazışma ile ;

1- Okul/Kurum Acil Durum Sorumlusu Belirlendi mi? (DYS Yazı Örneği İndir)

2- Okul Sağlığı Denetim Ekibi Belirlendi mi? (DYS Yazı Örneği İndir)

Dikkat!!! Bu yazışmalar ilçe MEM'lere gönderilmeyecek DYS çıktısı ilgili personele tebliğ edilip, imzalatıldıktan sonra sadece Okulum Temiz Dosyasında Muhafaza Edilecektir.Okul Sağlığı Denetim Ekibi görevlendirmesi yapılırken İlkyardım Belgesine Sahip Öğretmenler, Fen ve Teknoloji Öğretmenleri, Biyoloji Öğretmenleri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri öncelikli tercih edilebilir.

===========================================================================================================

D) *********BELGELENDİRME SİSTEMİNE YÜKLENECEK EVRAKLAR (2023/2024)**********

Dikkat!!! Öncelikli olarak Okul/Kurum Müdürü"  http://merkezisgb.meb.gov.tr/belgelendirme/"  portalına kullanıcı adı: otb........ (kurum kodu)(Örnek: otb720720 gibi) ve şifresi ile giriş yapacak. Sırasıyla aşağıdaki altı adet dökümanı kendi okul/kurumuna uyarladıktan sonra modüle yükleyecektir.

1)  Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuz  Öz Değerlendirme Soru Listesi (İndir)

2)  Risk Değerlendirme Formu, (İndir)

3)  Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı, (İndir)

4) Hijyen ve Sanitasyon Planı (Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı), (İndir)